Esther Veldman – WWLA 2014-15

3

Hier zie je mij voorafgaand aan een training bij een bouwbedrijf. Het ging om een training assertiviteit voor de voormannen op deze locatie. Om op de trainingsplek te komen, moesten we eerst over het fabrieksterrein, vandaar onze outfit :-).

De (interne) trainster had nog niet eerder met een acteur gewerkt. Ik ken haar van de basisschool van mijn kinderen. Toen ik tijdens de WWLA Opleiding een balletje opgooide of ik misschien wat werkervaring bij haar mocht opdoen, stond ze daar direct voor open. Haar vertrouwen in mij gaf mij zelfvertrouwen.
Tijdens de opleiding heb ik een keer of vier met haar gewerkt, zonder betaling. Vanaf het begin klikte het goed tussen ons en de trainingen verliepen succesvol. De deelnemers waren heel enthousiast over het werken met een acteur. Mooi om te zien hoe de mensen zich steeds makkelijker overgaven aan het rollenspel en hoe ze heel graag wilden leren hoe ze effectiever konden communiceren.

Na mijn afstuderen aan WWLA is dit bouwbedrijf een vaste klant van me geworden. Ik word regelmatig ingezet in trainingen op alle lagen van de organisatie: van voormannen tot salescoördinatoren en OR-leden.

Wat ik heel prettig vind aan de samenwerking met deze trainer is dat ze werkt op basis van gelijkwaardigheid. Samen zoeken we steeds naar wegen om haar trainingen nog beter aan te laten sluiten bij elke doelgroep. Zo wordt de effectiviteit van de trainingen steeds groter en ons werkplezier ook!

Nu ik meerdere opdrachtgevers heb, merk ik dat die gelijkwaardigheid tussen trainer en acteur niet vanzelfsprekend is. Des te meer koester ik deze eerste opdrachtgever!

Esther Veldman 

www.estheracteert.nl