De hand en Het balletje

0

Favoriete werkvormen van Ton van de Bildt

Bij een kennismaking gebruik ik regelmatig ‘De Hand’.
Bij elke vinger vertel je iets:
– Duim: waar ben ik goed in
– Wijsvinger: waar ga ik naar toe
– Middelvinger: waar heb ik een hekel aan
– Ringvinger: waar ben ik trouw aan
– Pink: waar ben ik nog klein in

Als energizer doe ik een oefening met een denkbeeldig balletje dat in zo’n kortst mogelijke tijd moet worden doorgegeven. Ik zet hem in en de bal gaat rond met een klap en je zegt: “Hé!” Je mag de bal terugkaatsen door “Boink!” te roepen. Je kan de bal ook naar de overkant sturen en daar roep je “Zip!” voor. De afspraak is dat je “Zip” niet mag gebruiken bij je buurman of – vrouw naast je. Het is vaak een hilarische oefening en geeft weer even energie.

Ton van de Bildt
website