Berlinda Dijkma

1

Een foto van mij in actie bij een training servicedeskmanagement. Een hele leuke klus, waar ik klanten speel van een softwarebedrijf. Deelnemers aan de training zijn medewerkers van de servicedesk. We werkten aan klantgerichtheid, empathisch zijn en het managen van incidenten en changes.

Door mijn achtergrond in de ICT kostte het me geen moeite de inhoud te begrijpen; ik kende alle termen die langs kwamen.
En het belangrijkste: ik vind het heel leuk om met techneuten te werken.

De deelnemers in de training waren allemaal openhartig: ze houden van hun werk, maar vooral van het oplossen van puzzels en technische problemen. Hoe ingewikkelder hoe leuker. Maar klanten te woord staan is een ander verhaal, want het vraagt heel wat geduld en compassie om te dealen met mensen die veel minder van ICT begrijpen en die wel komen met vragen of te maken hebben met storingen. Mooi oefenmateriaal dus.

 

Berlinda op linkedin